Βιογραφικό

 

Ψυχολόγος Αργύρη Ουρανία
στα Ιωάννινα


 

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MSc) στην Ιατρική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με μεταπτυχιακό τίτλο Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων – Εξαρτησιολογία. Παρακολούθησε 4ετή εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων, Γνωστικής - Συμπεριφορικής προσέγγισης στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς στη Θεσσαλονίκη( πιστοποιημένη από την EABCT). Επιπλέον ολοκλήρωσε διετή Εξειδίκευση στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Μέριμνας για τη Στήριξη Παιδιών και Οικογενειών στο Πένθος και στην ασθένεια . Ακόμη έχει λάβει εκπαίδευση στη θεραπεία για το τραύμα  EMDR πιστοποιημένη από την EMDR Europe.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος ολοκληρώνοντας την πρακτική της άσκηση στο Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εργάστηκε εθελοντικά για ένα χρόνο στον Συμβουλευτικό Σταθμό και στο Ψυχοδιαγνωστικό κέντρο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Έχει επίσης εργαστεί ως ψυχολόγος σε Διεθνείς Μη κυβερνητικές Οργανώσεις σε δομές φιλοξενίας προσφύγων για δύο χρόνια . Επιπλέον έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια ψυχολόγος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε Επαγγελματικά Λύκεια και Ειδικά Δημοτικά σχολεία και ως ψυχολόγος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Από το 2018 διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στα Ιωάννινα.

Ασχολείται με τη διάγνωση, πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση μιας ποικιλίας ψυχικών διαταραχών και προβλημάτων μέσω της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας. Ταυτόχρονα, συμμετέχει ως εισηγήτρια σε επιστημονικές ημερίδες που απευθύνονται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά και στο ευρύ κοινό. Τέλος, είναι επιστημονικά υπεύθυνη του νεοσύστατου κλάδου Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ). 

 


  Χαριλάου Τρικούπη 14, Ιωάννινα | Τηλέφωνο: 6944206857