Ψυχοθεραπεία Online

Ψυχολόγος Αργύρη Ουρανία
στα Ιωάννινα


 

 

Η θεραπεία μέσω διαδικτύου (Online Therapy), γνωστή επίσης ως e-θεραπεία και e-συμβουλευτική, αποτελεί μια σχετικά νέα εξέλιξη στον τομέα της ψυχικής υγείας, στην οποία ο θεραπευτής παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική μέσω του διαδικτύου.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί  σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype™).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η οnline θεραπεία δεν αντικαθιστά απαραίτητα την παραδοσιακή ψυχοθεραπεία, μπορεί όμως να προσφέρει καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις, την εργασία, ή τη ζωή γενικότερα. Διευκολύνει, τέλος, την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε άτομα που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, ή που έχουν δυσκολία στην πρόσβαση. Τέλος, δίνεται ευελιξία στην συνέχιση της θεραπείας ακόμα και αν χρειάζεται να μετακινηθεί ο θεραπευόμενος εκτός πόλης ή χώρας.

 

Όροι και προϋποθέσεις:

•    Η δυνατότητα θεραπείας μέσω διαδικτύου κρίνεται ανά περίπτωση, ανάλογα με το αίτημα του θεραπευόμενου.
•    Η εξοικείωση με το λογισμικό Skype™ και η απρόσκοπτη σύνδεση στο διαδίκτυο, ώστε να μην υπάρχουν τεχνικά κωλύματα.
•    Αποκλείονται από την online θεραπεία αιτήματα όπως, ενδεικτικά, διατροφικές διαταραχές, εθισμοί και εξαρτήσεις από ουσίες, διαγνωσμένα βαρέα περιστατικά κατάθλιψης ή αυτοκτονικού ιδεασμού, αυτοκτονικότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η θεραπεία πραγματοποιείται αποκλειστικά με φυσική παρουσία στον επαγγελματικό χώρο του θεραπευτή.